Nuscience werkt aan gezond melkvee en langere levensduur

30 sep 2014

Gezonde koeien leven langer. Dit lijkt een logisch gegeven, maar dat is het niet. De gemiddelde leeftijd van de melkveestapel in Nederland blijkt vooral beïnvloed te worden door economische factoren zoals de melkprijs, en veel minder door bijvoorbeeld een betere uiergezondheid of vruchtbaarheid. De meeste melkveehouders blijken beperkt geïnteresseerd te zijn in het verlengen van de levensduur van hun melkkoeien. Toch is het óók voor die melkveehouders zeer interessant om te werken aan gezonde koeien.

Gezonde koeien geven namelijk meer arbeidsvreugde en produceren meer melk. Het werken met dieren die probleemloos produceren is buitengewoon plezierig, en elke koe die gezond is produceert méér melk dan zij die moet herstellen van ziekte. Nuscience werkt elke dag aan oplossingen om de gezondheid en productiviteit van uw veestapel te verhogen. Een voorbeeld is Mervit Vruchtbaarheid, dat helpt om hoogproductieve koeien sneller drachtig te krijgen. Een koe of vaars die eerder drachtig is, zal een meer optimale conditie hebben op het moment van afkalven. Het afkalfproces verloopt beter, evenals de start van de lactatie. Dat resulteert ongetwijfeld in meer arbeidsvreugde. En het verhogen van de gemiddelde levensduur van de veestapel, dat is een keuze van de veehouder.

1 jul 2014

Mervit mineralen verminderen kans op melkziekte

Mervit DROOGSTAND is ideaal om de behoefte aan mineralen, spoorelementen en vitaminen van de droogstaande koe te dekken.

21 mrt 2014

Kopervoorziening van rundvee

Nuscience kan u bijstaan bij het sturen van deze spoorelementvoorziening.