Varkens
De varkenssector is de grootste in de veehouderij en blijft wereldwijd sterk groeien als gevolg van veranderingen in de consumptiepatronen. Het grote contrast in productiesystemen – traditioneel kleinschalige landbouw versus gespecialiseerde industriële landbouw – en in beschikbare grondstoffen wereldwijd, vereisen aangepast management en nutritionele aanpak. Het steeds toenemende genetische potentieel, de beperkte natuurlijke resources en het toenemend bewustzijn rond antimicrobiële resistentie, zorgt voor een behoefte aan constante innovatie en nieuwe concepten. De jarenlange ervaring van Nuscience in de varkensindustrie heeft geresulteerd in een degelijke en uitgebreide kennis over varkensnutritie en -gezondheid en zorgt ook voor een groot wereldwijd netwerk van verschillende onderzoeksinstituten en universiteiten. Samen met deze instituten, veevoederfabrieken en veehouders bereidt Nuscience zich voor op de toekomst door voortdurend te investeren in nieuwe oplossingen en concepten om de productiviteit en diergezondheid te verbeteren.
Uitdagingen bij varkens
Hoogwaardige grondstoffen
Het is de voortdurende taak van kwaliteitsafdelingen en nutritionisten om uitstekende en stabiele kwaliteit van deze grondstoffen te verzekeren.
Voerformulatie optimaliseren
Nutritionele expertise is noodzakelijk tijdens het leven van een varken opdat de voordelen van genetisch potentieel zo goed mogelijk benut kunnen worden.
Reproductieparameters optimaliseren
De reproductieve prestaties van een zeugenstapel is één van de belangrijkste factoren die de winstgevendheid van de varkensindustrie bepaalt.
Voerefficiëntie maximaliseren
Terwijl het voer van biggen gefocust moet zijn op voeropname en gezondheid, moet het rantsoen bij vleesvarkens geoptimaliseerd worden met betrekking tot voerefficiëntie.