Varkens

De varkenssector is de grootste in de veehouderij en blijft wereldwijd sterk groeien als gevolg van veranderingen in de consumptiepatronen. Het grote contrast in productiesystemen – traditioneel kleinschalige landbouw versus gespecialiseerde industriële landbouw – en in beschikbare  grondstoffen wereldwijd, vereisen aangepast management en nutritionele aanpak. Het steeds toenemende genetische potentieel, de beperkte natuurlijke resources en het toenemend bewustzijn rond antimicrobiële resistentie, zorgt voor een behoefte aan constante innovatie en nieuwe concepten. De jarenlange ervaring van Nuscience in de varkensindustrie heeft geresulteerd in een degelijke en uitgebreide kennis over varkensnutritie en -gezondheid en zorgt ook voor een groot wereldwijd netwerk van verschillende onderzoeksinstituten en universiteiten. Samen met deze instituten, veevoederfabrieken en veehouders bereidt Nuscience zich voor op de toekomst door voortdurend te investeren in nieuwe oplossingen en concepten om de productiviteit en diergezondheid te verbeteren.

Ons aanbod


Uitdagingen bij varkens

Hoogwaardige grondstoffen

Het is de voortdurende taak van kwaliteitsafdelingen en nutritionisten om uitstekende en stabiele kwaliteit van deze grondstoffen te verzekeren.

Voerformulatie optimaliseren

Nutritionele expertise is noodzakelijk tijdens het leven van een varken opdat de voordelen van genetisch potentieel zo goed mogelijk benut kunnen worden.

Reproductieparameters optimaliseren

De reproductieve prestaties van een zeugenstapel is één van de belangrijkste factoren die de winstgevendheid van de varkensindustrie bepaalt.

Voerefficiëntie maximaliseren

Terwijl het voer van biggen gefocust moet zijn op voeropname en gezondheid, moet het rantsoen bij vleesvarkens geoptimaliseerd worden met betrekking tot voerefficiëntie.

Het genetisch potentieel van biggen ontsluiten

Vandaag is er een grotere kans op een magere groei bij de biggen. Bovendien zijn de worpgroottes ook enorm gestegen de laatste jaren.

Voedselkwaliteit waarborgen

Zintuigelijk genot van varkensvlees is gerelateerd aan verschillende eigenschappen: het visuele aspect, de textuur én de smaak van het vlees

Meer uitdagingen

De rol van endotoxinen bij oor- en staartnecrose bij varkens

12 jul 2022

Het is essentieel dat er een effectieve strategie wordt ontwikkeld om de schadelijke impact van endotoxinen te elimineren om zo de economische verliezen voor boeren te beperken.

Melkvervangers voor een gemakkelijke overgang op jonge leeftijd

12 jul 2022

Earlyfeed heeft het START+ concept gelanceerd. Dit concept bevat bioactieve componenten die de moleculen nabootsen die van nature voorkomen in het colostrum en de melk van zeugen.

Staartbijten bij varkens, de rol van de Gut-Brain Axis

30 mrt 2022

Voeding kan een belangrijke rol spelen om het voorkomen en de ernst van het staartbijten te reduceren.

Earlyfeed: Babistar Flex

20 dec 2021

Met onze prestarter Babistar Flex PF (Plasma Free) willen we bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde darmflora, een goed ontwikkelde darm en een versterkt immuunsysteem. Op die manier zorgen we voor schokbestendige biggen en slagen we erin om een stukje voorspelbaarheid na het spenen terug te brengen.

Bloedarmoede bij biggen, verdient voldoende aandacht

06 jul 2021

Een ijzerinjectie bij biggen is op varkensbedrijven een routinematig toegepaste kraamstalbehandeling waar we zelden nog bij stilstaan. Echter de laatste jaren kennen we grote ontwikkelingen in de zeugenhouderij, met steeds grotere tomen en biggen met een groeipotentieel als nooit tevoren. Daarom kunnen we ons de vraag stellen of deze ene ijzerinjectie op vandaag nog wel volstaat.

Aim For Zero: een 3-in-1 concept als alternatief voor antibiotica en zinkoxide

20 apr 2021

Het gebruik van hoge gehaltes aan zinkoxide is gedurende jaren een welgekomen aanvulling geweest op antibiotica ter preventie van speendiarree bij biggen. De laatste tijd is er echter toenemende bezorgdheid over het gebruik van antibiotica in de varkenshouderij.

Verbeter de biestkwaliteit van zeugen met C-Vita

17 nov 2020

In recent onderzoek werd aangetoond dat ons product C-Vita hierbij een belangrijke rol kan spelen.

Aim For Zero webinars

17 nov 2020

We vinden het onze verantwoordelijkheid om onze kennis en ervaringen om succesvol het antibioticagebruik te verminderen te delen, en dit is precies het doel van onze Aim For Zero aanpak.

Therapeutisch gebruik van zinkoxide: de laatste rechte lijn is ingezet!

25 jun 2020

Het gebruik van hoge gehaltes aan zinkoxide is gedurende jaren een welgekomen aanvulling geweest ter preventie van speendiarree bij biggen. Toenemend inzicht over onder andere de eco-toxiciteit hebben geleid tot de beslissing van de Europese Commissie - dag op dag 3 jaar geleden - om het gebruik van therapeutische concentraties zinkoxide in het voer te verbieden in de volledige Europese Unie tegen 26/6/2022.

Young Animal Nutrition Summit

18 mei 2020

Hierbij werden tijdens de vele presentaties en discussiemomenten heel wat interessante onderwerpen rond jongdiervoeding besproken.