Nuscience mycotoxines oplossing: Quantitox analyse

29 feb 2016

De meeste mycotoxine-analyses worden uitbesteed aan gespecialiseerde labo’s. Dit zorgt ervoor dat deze analyses duur zijn en lang moet wachten op resultaten. Om deze redenen introduceert Nuscience een snelle mycotoxine-analyse systeem: Quantitox. Op basis van een kwantitatieve ELISA methode, kan Quantitox gebruikt worden om de hoeveelheid van de 6 meest voorkomende mycotoxines (deoxynivalenol, zearalenone, aflatoxin, fumonisin, T2 en ochratoxin) aan te tonen. De analyse biedt een betrouwbare, kost-efficiënte en tijdbesparende alternatief voor de bestaande analyse aan. 

De aanwezigheid van mycotoxines in voer kan een negatief effect hebben op de gezondheid en productiviteit van rundvee. Mycotoxines zijn toxische samenstellingen die worden gevormd door een natuurlijke weerstandsmechanisme van verschillende schimmelsoorten. Het niveau van de mycotoxinen kunnen variëren aangezien de ontwikkeling van de schimmels ook afhangt aan verschillende factoren. Ongeacht de verschillende voorbehoedsmiddelen die worden toegepast op het veld en tijdens de stockage van voer, is het risico van de aanwezigheid van mycotoxinen hoog. Doelgerichte en meetbare voeranalyse is nodig tegen mycotoxinen.

Door het vervuilingsniveau in een voedingsmiddel te kennen kunnen specifieke maatregelen toegepast worden om de schade te beperken. Het verwijderen van de voedingsstof in het dierenvoer is meestal geen optie; het kan toegepast worden op een minder gevoelige dierengroep. De mycotoxine binder Vitafix Plus kan gezien worden als een middel om schadeiljke gevolgen voor de dieren te voorkomen.

10 mrt 2015

Voorkom negatieve effecten van mycotoxinen met Vitafix

De negatieve effecten van mycotoxinen bij dieren kunnen door opname van de mycotoxinenbinder Vitafix in het mengvoer in belangrijke mate worden voorkomen.

10 jun 2016

Interessante uitkomsten enquête mineraalvoeders

De resultaten van deze enquête kunnen u helpen bij het optimaliseren van het mineralenassortiment en geven inzicht in wat veehouders belangrijk vinden.