Interessante uitkomsten enquête mineraalvoeders

10 jun 2016

Begin dit jaar heeft Nuscience een enquête uit laten voeren naar het mineralengebruik onder melkveehouders. De gedetailleerde resultaten van deze enquête kunnen u helpen bij het optimaliseren van het mineralenassortiment en geven inzicht in wat veehouders belangrijk vinden. Uit de enquête blijkt onder andere dat 89% van de veehouders mineralen voert. Ze doen dat vooral om problemen op te lossen dan wel om die te voorkómen. Opvallend is dat er bijna geen veehouders zijn die mineralen voeren om de productie en of het saldo te verhogen.

De hoofdreden voor melkveehouders om mineralen te gebruiken is vooral vruchtbaarheid (63%). Op de vraag waar veehouders in de toekomst met mineralenmengsels vooral in willen investeren is levensduur (47%) en vruchtbaarheid (37%).

De keuze voor een mineralenmengsel wordt vooral bepaald door de adviseur van het mengvoerbedrijf. Meer dan 70% geeft aan dat de keuze voor een mineralenmengsel tot stand komt in goed overleg met de adviseur. Wel geeft een deel van de veehouders aan dat ze graag meer informatie zouden krijgen over verschijnselen van tekorten en/of overmaat aan mineralen bij hun koeien.

1 jul 2014

Mervit mineralen verminderen kans op melkziekte

Mervit DROOGSTAND is ideaal om de behoefte aan mineralen, spoorelementen en vitaminen van de droogstaande koe te dekken.

30 sep 2014

Nuscience werkt aan gezond melkvee en langere levensduur

De gemiddelde leeftijd van de melkveestapel in Nederland blijkt vooral beïnvloed te worden door economische factoren

10 aug 2015

Mineralen belangrijk - ook bij een lage melkprijs

De huidige melkprijs maakt het voor veel melkveebedrijven noodzakelijk om alleen uitgaven te doen die echt noodzakelijk zijn.