Kalkoen experten komen samen bij Nuscience

01 mei 2018

Op 19 en 20 maart organiseerde Nuscience in België (Drongen) een bijeenkomst over de nutritie van kalkoenen. Het samenbrengen van erkende kalkoenexperten van over de hele wereld resulteerde in een gewaardeerd evenement waar alle deelnemers hun successen en uitdagingen inzake kalkoenopfok en -voeding konden delen.  De hoofdsprekers waren Curtis Novak en Barry Koppen van Purina feed mills, beide met veel ervaring in kalkoennutritie. De meeste kalkoenproducerende regio’s waren vertegenwoordigd door één of meerdere referentie bedrijven. 

Onder de 30 aanwezigen: JBS (Brazilië), Deuka (Duitsland), Veronesi (Italië), Agrifirm (Polen) and Megamiks (Rusland). Zij hadden de mogelijkheid om hun kennis over de kalkoenindustrie tot een hoger niveau te tillen.

Dit resulteerde in de introductie van een nieuw functioneel voeradditief onder de merknaam S-prove®. S-prove® Turkey voorziet het dier van een hoog veiligheidsniveau wat op zijn beurt resulteert in een winstgevende en duurzame productiecyclus. S-prove® combineert 3 synergistische strategieën om de algemene gezondheid en immuniteit van deze zeer kwetsbare dieren veilig te stellen:  (i) een sterk direct antibacterieel effect, (ii) agglutinatie van pathogenen waardoor deze verwijderd worden uit de darm en (iii) specifiek geselecteerde nutriënten die de doorgang van toxines, bacteriën en antigenen naar het bloed verhinderen.

Alle aanwezigen waren zeer tevreden na afloop van de bijeenkomst. Een quote van één van hen illustreert deze tevredenheid perfect: ‘Ik kwam uit nieuwsgierigheid naar deze bijeenkomst maar ik ga naar huis als een tevreden man met vele nieuwe inzichten.