Hittestress tegengaan loont!

20 apr 2021

Verminder negatieve effecten van hittestress met Mervit® BupH

Koeien wereldwijd hebben te maken met hittestress. Uiteraard zijn er warmere landen te bedenken dan in Europa, maar ook in Europa ondervinden koeien zeker hittestress. Met name de combinatie van hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid veroorzaken hittestress met negatieve gevolgen op productie, voeropname, vruchtbaarheid, gezondheid en meer. De wereldwijde schade van hittestress wordt geschat op circa $150 miljard. Vanwege de grote impact van hittestress op de koe besteedt Nuscience veel aandacht aan het ondersteunen van de dieren tijdens hittestress met haar assortiment buffermengsels Mervit ® BupH. Dit brachten we onder de aandacht in een reeks van webinars die georganiseerd werden om de negatieve invloeden van hittestress en mogelijke nutritionele ondersteunende maatregelen te benadrukken.

Maximale bescherming om hittestress te verminderen

De Mervit® BupH producten bevatten een optimale combinatie van bufferende grondstoffen. In de praktijk wordt vaak natriumbicarbonaat ingezet. Natriumbicarbonaat heeft een grote buffercapaciteit maar in een zeer korte periode en buffert altijd, ook wanneer dit niet nodig is. Om een goede penswerking te realiseren is het belangrijk om gedurende het hele verteringsproces een optimale buffercapaciteit te hebben. Mervit® BupH bevat een optimale buffercombinatie om de pens te ondersteunen. Daarnaast bevat Mervit® BupH ook grondstoffen met een trage bufferende capaciteit, die de dikke darm ondersteunen bij het voorkomen van acidose in deze dikke darm.

Naast buffers bevat de buffer Mervit® BupH Stress ook levende gist welke ervoor zorgt dat de pens meer gestuurd wordt richting cellulolytische bacteriën, waardoor de vertering toeneemt en de melkzuur producerende bacteriën worden onderdrukt. Daarnaast worden de melkzuur verbruikende bacteriën gestimuleerd, wat resulteert in een hogere pens pH.

Tenslotte bevat Mervit® BupH ook Vitanox (natuurlijke antioxidanten) en organisch zink welke het dier beschermen tegen oxidatieve stress en de barrièrefunctie van de epitheelcellen in het verteringsstelsel verbeteren. Hiermee wordt een opname van endotoxines en daarmee het overmatige glucoseverbruik duidelijk minder. Dit zal uiteraard resulteren in een verhoogde beschikbaarheid van glucose voor melkproductie.

Mervit® BupH is het logische antwoord om hittestress tegen te gaan! Heb je het webinar gemist? Via onderstaande link kun je dit webinar terugkijken:

https://attendee.gotowebinar.com/recording/5242571910749648898

Ook interessant voor u

Mervit® BupH Buffers

Ontwikkeld om zowel pensverzuring tegen te gaan als oxidatieve stress te minimaliseren.