Heatstop

06 jul 2021

Alle diersoorten ondervinden hittestress, maar vooral pluimvee blijkt heel gevoelig te zijn voor een warm en vochtig klimaat. Men concludeert dat moderne pluimvee genotypen meer lichaamswarmte produceren, door hun hoger metabolisme. Pluimvee reageert op hittestress door stresshormonen los te laten en door te hijgen. Hijgen verdrijft de hitte door verdampingskoeling, maar leidt ook tot een verhoogde pH van het bloedplasma (alkalose), wat een lagere voeropname tot gevolg heeft.

Heatstop is een wateroplosbaar supplement dat het antwoord biedt op hittestress bij pluimvee. De grootste beperking voor de ontwikkeling van de pluimvee-industrie in warme gebieden is het klimaat. Hoge temperaturen, voornamelijk in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, bezorgen de dieren ernstige stress en leiden tot verminderde prestaties.

Voordelen van Heatstop

  • Verbeterde voeropname en betere technische prestaties.
  • Lagere sterftecijfers.
  • Behoud van een ideale bloed-pH van het gestreste dier (voorkomen van alkalose).
  • Verhoging van de weerstand tegen hitte en beperking van de lichaamstemperatuurstijging.

Heatstop is één van de producten van het Active Temp Control (ATC) concept. Dit nieuw ontwikkelde concept combineert niet alleen deskundig advies over hittestressmanagement en voeding, maar omvat ook producten om hittestress bij varkens, pluimvee en herkauwers te verlichten en onder controle te houden.

Meer informatie over dit innovatieve concept? Ga dan naar Active Temp Control (ATC)

Ook interessant voor u

Active Temp Control

Uit veel studies blijkt dat hittestress erg nadelig is voor de reproductie efficiëntie, de performantie en de gezondheidsstatus van de dieren. De thermoneutrale zone is het bereik waarin geen extra energie nodig is om de lichaamstemperatuur van een dier op peil te houden. Voor een dierenarts is de omgeving perfect wanneer de lichaamstemperatuur normaal en stabiel blijft, omdat afwijkingen het immuunsysteem verminderen en leiden tot ziekteverschijnselen. Voor een diervoederspecialist/nutritionist daarentegen zorgt het perfecte stalklimaat voor een maximale groei of ei- en melkproductie met minimaal nutriëntenverbruik.