GalliSac – het DNA van GalliFirst

12 jul 2022

Het voeren van eendagskuikens is cruciaal voor hun latere zoötechnische prestaties en hun rendabiliteit. Eendagskuikens ondervinden veel stress door de uitkomst in een gespreid tijdsbestek, gevolgd door een intensieve behandeling en het transport. Door de aanwezigheid van de resten van de dooierzak, biedt de natuur ze een deel van de essentiële voedingsstoffen om te overleven. Toch is het belangrijk de eendagskuikens de juiste aanvullende voedingsstoffen te geven om hun darmontwikkeling te stimuleren. De darmen zijn de eerste verdediging tegen ziekten en zorgen voor een efficiënte opname van nutriënten in de toekomst.

De verandering ondersteunen

Het functionele voederingrediëntenconcept GalliSac is ontwikkeld ter ondersteuning van de eerste levensdagen van kuikens.

Wanneer kuikens uitkomen worden ze geconfronteerd met een nieuwe omgeving en met de plotselinge omschakeling van op lipoproteïne gebaseerde voedingstoffen in het ei naar plantaardig en koolhydraatrijk voer. Producenten kiezen voor deze omschakeling omdat ze een snelle en stabiele toename in de opname van het voer nastreven. Deze abrupte overstap van dooiergebaseerde voeding naar droogvoer kan echter leiden tot een vertraging in de voedselopname en zo het groeipotentieel beperken.

Het eerste voer is cruciaal voor de algehele prestaties van het dier. Daarom biedt Earlyfeed het DNA van zijn succesvolle prestarter GalliFirst. Om de ontwikkeling van het maagdarmkanaal en de opname van de dooier te stimuleren, is het belangrijk dat de kuikens zo snel mogelijk beginnen met de voeropname. Wanneer het lukt om de kuikens snel verteerbare voedingsstoffen op te laten nemen, verloopt de overgang een stuk soepeler en krijgen ze een goede start. 

GalliSac biedt Agrimprove’s functionele voederingrediënten (FFI) om kuikens te ondersteunen bij de grote veranderingen in de eerste dagen:

  • Antioxidatieve eigenschappen: Pas uitgekomen kuikens krijgen te maken met meervoudige stressoren, die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Speciaal geselecteerde polyfenolen bevorderen de antioxidatieve werking, met name in het darmlumen, en ondersteunen zo de ontwikkeling van de darmwand en de 'tight junctions'.
  • Ontwikkeling van microflora: Het maagdarmkanaal van eendagskuikens is steriel, dus het eerste substraat heeft een grote impact op de microflora. De gepatenteerde MKVZ's (middellange ketenvetzuren) van Agrimprove helpen om de groei in de goede richting te sturen en bieden extra bescherming voor een gezond en goed functionerend maagdarmkanaal.
  • Voeropname: Omdat de kuikens in de eerste dagen van hun leven heel hard groeien, is een snelle voeropname essentieel. M-prove stimuleert de voeropname in de eerste levensfasen en draagt bij aan voldoende toevoer van voedingsstoffen vanaf het allereerste begin.

Als aanvulling op de FFI wordt ook de nieuwste wetenschappelijke kennis toegepast. Recente proeven hebben aangetoond dat het verkleinen van de buffer in de maag in de eerste weken resulteert in betere biologische prestaties. Daarom hebben we ook organische zuren en specifieke calciumbronnen toegevoegd.

Afhankelijk van uw behoeften, kan GalliSac worden aangeboden als een premix, concentraat of aanvullend voeder.

Onze deskundigen doen aanbevelingen over deze hoofdcomponenten en bieden advies over de overige ingrediënten. Zij houden rekening met uw eigen beschikbare grondstoffen voor de beste ondersteuning van uw koppel.

GalliSac.png

 

Ook interessant voor u

GalliFirst

Pas uitgekomen kuikens zijn erg gevoelig voor stressfactoren, ziekteverwekkers en een tekort aan voeder en water. Daarom zijn het juiste voer en een voederstrategie op maat van elke toom nog belangrijker dan een gepast startvoer toedienen. Earlyfeed speelt hierop in met GalliFirst, een veelzijdig concept dat uitblinkt door zijn samenstelling, vorm, toepassingsmogelijkheden en gebruiksduur. Ons voer is uitgebalanceerd en afgestemd op de omstandigheden in de stal, zoals het klimaat, het ras, het productiesysteem en het beheer.

M-prove

Voor goed presterende vleeskuikens is een goede darmgezondheid vereist. Dit kan worden bereikt via een goed management, bioveiligheid, een goede voersamenstelling en de juiste mix van additieven.