Earlyfeed: Babistar Flex

20 dec 2021

Spenen zonder medicatie én in tijden van lage zink en kopergehaltes zorgt er voor dat er een stukje voorspelbaarheid is verdwenen. Waar onvolmaaktheden in het management of de omgevingsomstandigheden toegedekt werden, kunnen deze nu sneller voor problemen zorgen. Om technische resultaten en een goede gezondheid en laag antibioticagebruik te verenigen is het goed voorbereiden van de big op het spenen een essentiële stap.

Met onze prestarter Babistar Flex PF (Plasma Free) willen we bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde darmflora, een goed ontwikkelde darm en een versterkt immuunsysteem. Op die manier zorgen we voor schokbestendige biggen en slagen we erin om een stukje voorspelbaarheid na het spenen terug te brengen.

Om dit mogelijk te maken gebruiken we in onze prestarters als onderdeel van ons START+ concept specifieke vezels, galacto-oligosaccharides, die de darmmaturatie sterk stimuleren. Deze prebiotische vezels die van nature voorkomen in biest, zijn gekend (ook in babyvoeding) voor hun enorme effecten op het gebied van darmgezondheid en ontwikkeling. Omdat de darmflora bij biggen in de kraamstal nog zo beïnvloedbaar is, is dit een prachtige opportuniteit om de darmflora van de big voor de rest van zijn leven te sturen.

In die optiek ondersteunen we de weerstand van de biggen ook met andere grondstoffen. Zoals het gebruik van een hoog gehalte goed opneembaar ijzer om bloedarmoede rondom spenen te voorkomen. Of zetten we in op onderzoek naar goede plasmavervangers. Bloedplasma is een alom gekende grondstof om de voeropname voor spenen te verhogen. Echter een plasmadip rondom spenen is nu net iets wat je in een antibioticavrije context kan missen als kiespijn. Vandaar trekken we vol de kaart van performante, plasmavrije prestarters, met een hoge opname in de kraamstal, zonder het risico op een plasmadip.

Bovendien maken we in deze Babistar Flex ook gebruik van de vertrouwde smaakstoffen van Babito, om de overgang van Babito naar het vervolgvoeder vlot te laten verlopen. De aanwezigheid van een vertrouwd geur- en smaakpallet reduceert immers stress bij de biggen en zorgt voor hogere voederopnames.

Wilt u hier meer over weten, neem gerust contact op met uw accountmanager.

Ook interessant voor u

START+

Genetische selectie voor een grotere worpgrootte resulteerde in een lager geboortegewicht van de biggen en minder ontwikkelde biggen. De biggen krijgen ook minder zeugencolostrum en melk, met specifieke prebiotische oligosaccharides die nodig zijn voor de ontwikkeling van de big. Daarom heeft Nuscience zijn Babi® snoepvoer verrijkt met START+, een innovatief concept dat de rijping van de darm bevordert en de activiteit van deze prebiotische melk oligosaccharides nabootst.

Babi®star Flex

Een prestarter in meelvorm die bloedplasma bevat.

Jongdiervoeding

Earlyfeed is ons merk voor jongdiervoeding. We ontwikkelen innovatieve en betrouwbare oplossingen met wetenschappelijk bewezen voordelen voor de vroege ontwikkeling van pasgeboren dieren.