Aim For Zero webinars

17 nov 2020

In 2017 verbood de EU-commissie het gebruik van therapeutisch zinkoxide (ZnO) in speenvoer voor biggen om het milieu en de menselijke gezondheid te beschermen. Aangezien deze terugtrekking uiterlijk 5 jaar na dit convenant moet worden geïmplementeerd, betekent dit dat de deadline steeds dichterbij komt (Tabel 1).

We vinden het onze verantwoordelijkheid om onze kennis en ervaringen om succesvol het antibioticagebruik te verminderen te delen, en dit is precies het doel van onze Aim For Zero aanpak.

Vanwege de strenge maatregelen voor bezoeken door Covid-19, waren we op zoek naar de beste manier om onze boodschap over te brengen aan onze klanten. We besloten dit op 2 manieren te doen, een lokale Round Table discussie en webinars.

Samen met het sales team organiseerden we een Round Table discussie met onze Belgische klanten. Nutritionisten en eigenaren van veevoederfabrieken werden uitgenodigd om te debatteren over het verbod op zinkoxide. Ondanks dat het allemaal concurrenten zijn, zorgde de gezellige setting en het feit dat er met hypothesen gewerkt werd voor een open communicatie. Dit concept willen we dan ook zeker herhalen voor andere onderwerpen.

Verder organiseerden we een trilogie van 1 uur durende webinars. Het doel van deze webinars was om elke pijler van onze Aim For Zero aanpak afzonderlijk onder de aandacht te brengen: management, voeding en gezondheid. Met succes blijkt: elk webinar trok veel deelnemers die live volgden of de opname* later bekeken. Het bleek dat het verbod op zinkoxide niet alleen belangrijk is voor EU-klanten, maar ook voor klanten in de rest van de wereld, aangezien net als bij antibiotica ook zinkoxideresistentie kan voorkomen.

Samen met u en uw klanten willen we nadenken over effectieve en economische oplossingen om deze uitdaging aan te gaan. We nodigen u graag uit om het gesprek aan te gaan en te kijken waar we aanpassingen moeten doen om samen een succesvol zinkoxidevrij tijdperk in te gaan.

* Geïnteresseerd om de opnames te bekijken:

Webinar 1 ‘Back to basics, optimizing farm management around weaning’: https://attendee.gotowebinar.com/recording/7577986280634856707

Webinar 2 ‘Zinc and antibiotic free diets for weaned piglets’: https://attendee.gotowebinar.com/recording/8422875204940325638

Webinar 3 ‘The role of non-nutritive feed additives in gut health regulation of pigs’: https://attendee.gotowebinar.com/recording/5344861672524082695

 

Aim For Zero Programma

Ontdek ons Aim For Zero programma met zijn unieke benmarch tool.