Wanneer lacterende runderen aflatoxine innemen via gecontamineerd voer, kunnen giftige metabolieten gevormd worden en kunnen deze aanwezig zijn in de melk. Deze metabolieten, aflatoxine M1 en M2, zijn mogelijk belangrijke contaminanten in zuivelproducten. Door de grote hoeveelheid ruwvoer in rundveerantsoenen is er altijd een risico op contaminatie zonder dit te kunnen detecteren door middel van analyses. Daarom is bij risicovolle situaties het toevoegen van mycotoxinebinders van uiterst belang.
Naast melk is ook de veiligheid en de kwaliteit van rundvlees belangrijk. Het verbeteren van de kwaliteit van geproduceerd vlees zal meestal leiden tot hogere opbrengsten voor de veehouder. Door stressfactoren kan de vleeskwaliteit verminderen. Om de negatieve effecten van stress te verminderen, is het belangrijk om rundvee te ondersteunen met de juiste antioxidanten.
- Home
- Uitdagingen
- Voedselkwaliteit waarborgen
Voedselkwaliteit waarborgen
Voedselkwaliteit, meer specifiek voedselveiligheid, wordt steeds belangrijker. Omdat melk en zuivelproducten wereldwijd gebruikt worden, is hun veiligheid heel belangrijk.