Voedselkwaliteit waarborgen

Voedselkwaliteit, meer specifiek voedselveiligheid, wordt steeds belangrijker. Omdat melk en zuivelproducten wereldwijd gebruikt worden, is hun veiligheid heel belangrijk.

 

Gerelateerde uitdagingen

Antibioticaresistentie reduceren

Hoewel rundvee nooit de grootste antibioticagebruikers geweest zijn, wordt er nog steeds veel antibiotica gebruikt in deze veesector.

Veiligheid van het voer garanderen

Aangezien herkauwers veel verschillende voedermiddelen eten, is het risico op contaminatie altijd aanwezig. In vergelijking tot éénmagigen bevat het rantsoen van herkauwers veel ruwvoer.

Stress onderdrukken

Stress kan vele vormen aannemen, allemaal even uitdagend voor het dier. Eén van de grootste oorzaken van stress is de hoge productiviteit van zowel melk- als vleesvee.

Darmgezondheid controleren

In vergelijking tot éénmagigen, wordt er bij rundvee een andere dimensie toegevoegd. Darmgezondheid bij rundvee is tweeledig: enerzijds de gezondheid van de pens; anderzijds de darmgezondheid.

Immuniteit verbeteren

Acute of chronische stress zorgt ervoor dat rundvee, zowel melk- als vleesvee, meer vatbaar zijn voor ziekten. Een verhoogde hormoonproductie onderdrukt het immuunsysteem en een tekort aan nutriënten belemmert een effectieve immuunrespons.