Betere uiergezondheid na selectief droogzetten

12 okt 2016

Extra aandacht en ondersteuning voor de koe in de droogstand helpt om meer koeien een gezonde start te laten maken. Nuscience heeft daarom Mervit Dryboost ontwikkeld. Dit zijn droogstandsmineralen die net die extra geven: extra weerstand rondom afkalven.

De dalende trend van het gemiddelde celgetal in Nederland heeft zich ook in 2015 doorgezet en kwam uit op 188.000 cellen per milliliter. Op het eerste gezicht lijkt het selectief droogzetten dan ook geen negatieve invloed te hebben op de uiergezondheid. Echter, tussen 2011 en 2015 is het percentage koeien dat met een laag celgetal de droogstand in gaat en met een hoog celgetal de droogstand uit komt gestegen van 18% naar 21%. Met andere woorden: maar liefst een vijfde deel van de koeien loopt een nieuwe infectie op in de droogstand die zich uit in (subklinische) mastitis.

Koeien die met een hoog celgetal uit de droogstand komen, maken in veel opzichten een matige start van de lactatie. De melkproductie is lager, de vruchtbaarheid blijft achter en de kans dat de koe vroegtijdig wordt afgevoerd neemt sterk toe. Extra aandacht en ondersteuning voor de koe in de droogstand helpt om meer koeien een gezonde start te laten maken. Nuscience heeft daarom Mervit Dryboost ontwikkeld. Dit zijn droogstandsmineralen die net die extra geven: extra weerstand rondom afkalven.

Mervit DRYBOOST bevat Aromabiotic Cattle®; een zorgvuldig samengesteld mengsel van middellangketenvetzuren. Onderzoek aan de universiteit van Gent heeft uitgewezen dat Aromabiotic Cattle® de langleefbaarheid van neutrofiele granulocyten (een specifiek type witte bloedcellen) verhoogt en zo het immuunsysteem ondersteunt. In praktijkproeven resulteert de verbeterde weerstand op het moment van afkalven in gezondere koeien met bovendien een hogere melkproductie. Het begin van de stalperiode is een mooi moment om de “puntjes op de i” te zetten in uw droogstandsmanagement.

Gaat u ook voor maximale weerstand? Neem dan contact op met uw Nuscience-contactpersoon of mail naar info@nusciencegroup.com.

1 jul 2014

Mervit mineralen verminderen kans op melkziekte

Mervit DROOGSTAND is ideaal om de behoefte aan mineralen, spoorelementen en vitaminen van de droogstaande koe te dekken.

10 mrt 2014

N-efficiëntie verhogen voor goedkoper melken

De noodzaak om te werken aan een goede N- en P-efficiëntie van melkvee neemt toe. Maar hoe bereikt u dit zonder dat het voer duurder wordt?